Galantom Peer2Peer

Galantom Peer2Peer este o platformă de strângere de fonduri, prin care oricine dorește poate să își deschidă o pagina personală de fundraising pentru proiectul unui ONG, colectând donații de la cei din cercul lui social, prin metoda fundraising peer to peer (prescurtată P2P)

Ce este?

Specific peer to peer fundraising, în comparație cu celelalte forme de crowdfunding este că, în locul unei abordări liniare prin care ONG-urile solicită fonduri direct de la potențialii donatori, P2P presupune o abordare pe mai multe niveluri, organizația motivând suporterii să facă fundraising pentru ea și să atragă donatori din cercul lor social.

Suporterul își face o pagină de fundraising, își stabilește o sumă țintă pe care vrea să o strângă și o provocare personală și își distribuie mesajul și povestea în cercul lui social. El/Ea își inspiră prietenii, rudele, apropiații, colegii și pe alții din comunitate să doneze. Astfel devine fundraiser voluntar pentru cauză.

Câteva exemple de provocări din care fundraiserul voluntar poate alege: își dăruiește ziua de naștere, își donează cadourile de Crăciun, de Paște, de 1 sau 8 Martie, ori cu alte ocazii speciale din viața sa, aleargă la un maraton sau are o altă provocare sportivă, ori de curaj, renunță la obiceiuri care nu îi fac bine (dulciuri, la fumat, ori la alte vicii), împărtășește expertiză, o pasiune un talent și multe altele.

Cum funcționează?

1.

Organizațiile nonprofit se înrolează și beneficiază de un microsite pe platformă unde își postează proiectele pentru care au nevoie de fonduri.

2.

Oameni de bine își creează pagini de fundraising ca să susțină aceste proiecte, fie că sunt mobilizați de organizații, fie din proprie inițiativă și îi inspiră pe cei din cercul lor social să doneze.

3.

Prietenii donează online prin plata cu cardul simplu, sigur și rapid.

4.

La final toată lumea are de câștigat: fundraiserul este mulțumit că a reușit să-și ducă provocarea până la capăt și împlinit că ai făcut o faptă bună, organizația primește fondurile de care are nevoie pentru a rezolva o problemă din comunitate, iar donatorii sunt bucuroși că au contribuit la o lume mai bună.

Costuri

Beneficii

  1. Fiecare organizație are propriul microsite pe plaforma cu URL dedicat unde sunt accesibile doar informațiile despre proiectele, evenimentele, fundraiserii și donațiile proprii.
  2. Platforma se integreaza cu procesatorul de plăți cu care organizația are contract direct, iar donațiile ajung direct în contul organizației prin decontare de la procesatorul de plăți.
  3. Platforma nu percepe comision. Donatorii pot susține platforma cu o parte din suma totală donată, dacă doresc.
  4. Ești administratorul microsite-ului organizației tale de pe platformă cu acces la datele donatorilor și fundraiserilor.
  5. Notificări automate de confirmare a donației cu mesaj de mulțumire.
  6. Training pentru utilizarea platformei, suport și mentenanță. O colecție de articole de suport despre utilizarea platformei si resurse la care ai acces permanent.

Ai cel puțin 10 motive să implementezi campanii de fundrasing P2P în organizația ta

  • Campaniile de P2P pot aduna fonduri semnificative.
  • Îți diversifici sursele de venit.
  • Activezi și motivezi oameni din comunitate să strângă fonduri pentru cauza ta și să devină ambasadorii ei în comunitate.
  • Atingi un număr mare de oameni prin campaniile și evenimentele de fundraising.
  • Training pentru utilizarea platformei, suport și mentenanță. O colecție de articole de suport despre utilizarea platformei si resurse la care ai acces permanent.
  • Crești notorietatea brandului prin “word of mouth”.
  • Primești donații de la oameni care altfel nu ar dona.
  • O pagină de fundraising strange în medie mai multe fonduri decât un donator lunar pe un an.
  • Poți implica comunitatea, companiile, celebritățile.
  • Poți atrage susținători din rândul tinerilor, construindu-ți următoarea generație de susținători și oferi susținătorilor actuali noi moduri de a se implica.
  • Generezi conținut cu emoție.

Costuri

Platforma nu percepe comision. Donatorii pot susține platforma cu o 1,3,5 % din suma donată, dacă doresc. Altfel au opțiunea să aleagă ca întreaga sumă să meargă către proiectul pentru care donează. Donațiile ajung în contul organizației tale, iar tu vei vira lunar către Asociația Onekind donațiile care revin Galantom P2P în urma opțiunilor donatorilor, în baza unui raport emis din aplicație și a Acordului semnat între noi.

Există costuri la procesatorul de plăți cu care ai deja sau vei avea contract și cu care Galantom P2P se va integra. De obicei nu există costuri prealabile, ci doar comisioane în funcție de tranzacții percepute de procesatorii de plăti pentru serviciile oferit

Vezi condițiile de eligibilitate
Costuri

Cum mă înregistrez

Te rugăm să iei în considerare că întregul proces de la completarea formularului de înscriere până la activarea micoriste-ului tău de organizație de Galantom P2P poate dura cateva zile.

Un susținător persoana fizică poate propune o organizație nonprofit pentru înrolare, dar înscrierea se poate face doar de către reprezentanții organizației.

Pe scurt pașii sunt:

  1. Completarea formularului de înscriere a organizației
  2. Deschiderea unui cont la un procesatori de plăți, dacă nu ai deja, și activarea acestuia pentru plăți
  3. Personalizarea paginii de organizație
  4. Semnarea Acordului cu noi
  5. Training pentru implementarea acestuia și folosirea aplicației.

Chiar dacă la prima vedere poate părea ca sunt mulți termeni necunoscuți pentru tine, nu trebuie să îți faci griji. E mai simplu decât pare. După ce vei completa formularul de înscriere vei fi contactat de colegii noștri de la suport și vei putea fi în legătură cu ei pentru ghidaj pe tot parcursul procesului de înrolare și, ulterior, pentru suport oricând ai nevoie.

Vezi toate detaliile despre înregistrare

Câteva exemple

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont.

Vezi detalii despre înscriere Contactează-ne